Returnarea produselor

Urmatorul aspect face referire doar la persoanele fizice conform legislatiei in vigoare.

Conform normelor legale, produsele supuse comercializării de către icnq.ro sunt produse COSMETICE SI INGRIJIRE PERSONALA.

Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor, articolul 16, prevede ca produsele de igiena și îngrijire personală sunt exceptate de la retur. ICNQ.RO respecta aceste prevederi legale, din dorința de a asigura un înalt grad de siguranța a consumatorilor și din motive de protectie a sănătății.

In egala măsura, nu se admit la retur, din motive de protectie a sanatatii clientilor sau din motive de igiena:

– Produse care au fost desfacute.

– Produse care au fost testate/utilizate.
– Produse care nu au etichetele intacte, au sigilii rupte ori sterse.
– Produse neinsotite de documentele ce dovedesc achizitia (factura sau bon fiscal).

Aceste masuri sunt specifice produselor cosmetice, intrucat termenul de valabilitate al acestora poate fi calculat, in functie de produs, incepand cu prima deschidere a ambalajului, iar o data cu utilizarea/testarea lor, apare riscul transmiterii de virusi si bacterii prin transferul produsului altei persoane.

Legislatia romaneasca prevede: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului."

CLIENTII SITE-ului pot returna produsele cumparate, in ambalajul original, in termen de 14 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. SOCIETATEA va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului.

Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.

Returnarea produselor se face obligatoriu DUPA CE NE-ATI NOTIFICAT IN SCRIS, pe mail sau folosind functia creata special. Ne rezervam dreptul sa nu acceptam primirea coletelor retur fara notificare scrisa prealabila.

Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice. 

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:  

- pentru COMENZILE achitate cu Card bancar -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

- pentru COMENZILE achitate cu OP -> prin virament bancar;
- pentru COMENZILE achitate ramburs -> prin virament bancar.

Sunt exceptate de la dreptul de denuntare unilaterala a CONTRACTULUI urmatoarele:

- contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al CLIENTULUI si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a CONTRACTULUI de catre SOCIETATE sau Furnizorilor sai;

- furnizarea de PRODUSE confectionate dupa specificatiile prezentate de CLIENT sau personalizate in mod clar;
- furnizarea de PRODUSE care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
- furnizarea de PRODUSE sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de catre CLIENT.